Ladies Night betyder nakna men och sen pratar vi abort.

Till min stora förvåning känns det som jag ljugit, Malta är inte alls så fattig och tråkigt! Tvärtom, det är något av de vackraste öarna jag varit på i mitt liv, då jag inte varit på speciellt många så spelar det ingen större roll. För ön är överfylld med hus av vad jag skulle kalla precis min smak. Igår kväll var vi ute i det dom finare tätbyggda områdena av lite rikare stil, oh ja tack till att bo precis så. Så vackert, vi gick högst upp på bergen och såg ut över ön, som inte först hade tilltalat mig, men som nu enligt min smak är himmelriket av skönheter.


Idag besökte vi även huvudstaden Valletta och kollade in mer av vad St. Julian's hade att erbjuda. Dock valde vi precis rätt dag, för just denna dag i Malta 21/9 är det deras självständighetsdag och precis när vi kommer gående på väg till huvudstaden möts vi av att människor runt hela gatan samlats och att röda mattan är utrullad, många poliser, tv-reportrar, fotografer och en mängd soldater i vita kostymer samt orkester, står förbereda på att ta emot Presidenten och Premiärministern. Aja, så har man varit med om det också. Där kom dom i stora bilar och vi stod som värsta turisterna med kamerorna i högsta hugg.


Malta är verkligen ett tilltalade land med mycket att bjuda på, dessutom kan man inte klaga på deras uteställe där livet gör en full och glad, bästa sättet att roa sig på är absolut Paceville! Om man inte som oss nykomna elever på skolan och blir bjudna på Ladies Night. Ojoj, där rök både en byxa och ett antal kalsonger av med hatt för det privata dom hade. Det var en sjukt trevlig och underhållande kväll. Och för att inte glömma nämna det så har jag faktiskt tagit tag i träningen bra här nere och att jag faktiskt fått lite färg under helgen. Dock brände jag ansiktet igen, som alltid. Vid detta lag borde jag veta hur känsligt mitt ansikte är, efter ett antal brända gånger i solarium. Men jag steker vidare det jag hinner, vill inte riskera att behöva komma hem allt för vit.


Jag borde ta upp ämnet vi hade i skolan också, ABORT! Men jag har redan skrivit på tok för mycket, men jag kan nämna kort att det är nästa samtalsämne i min blogg. Fråga mig inte varför, men vi diskuterade de i fredags på lektionen och som ni säkert förstår så är vi från de varse länder vi elever. Och andra människor runt om i världen har verkligen konstiga åsikter om saker och ting, speciellt när det gäller tillexempel aborter eller gifte mål, visste ni exempelvis att i Malta får man bara gifta sig en enda gång..


Duffy och Sverige, Sov gott!

 


Mer från älskade Malta.



Oh, vädret är så fint här. Synd man går i skolan precis hela dagarna så man får inte så mycket färg. Men det får man ta igen på helgerna, antar jag. Igår var det fest så det hette duga. Tömde en flaska vin och ett paket cigaretter på bara någon ynka timme ute på tarassen, sen drog vi neråt mot stan och barerna, dock slutade med att vi stod på baren och men även om bakfyllan satt i halsen, så gick skolan rätt snabbt idag. Det var en sån konstig känsla igår när jag dansade runder bland allt folk som var lagom sugna på både en och två danser. Jag älskar att dansa, men igår slingrade jag mig ur många grepp, försökte snyggt dansa mig ur olika killars famnar, jag ville bara vara för mig själv där jag stod på golvet och kände takten i kroppen till musiken. Jag saknade bara en famn, längtan efter att få dansa in i Andreas armar och få stanna där. Jag kände inte alls för att bli omhållen av någon annan, inte ens för skoj skull. Ingenting lockade mer än tanken om honom. Kvällen var dock jätte rolig och ikväll blir det väl lite lugnare, förhoppningsvis. Ladda inför helgen.. Då de är lyxbåtsfest med mat och dryck.

Jaha, snart en vecka avklarad på Malta och visst längtar jag efter alla, men skolan är soft och kvällarna är trevliga. Försöker njuta så mycket av tiden som möjligt, två veckor till rinner nog iväg ganska fort. Pusspusspusss, hörs snart!

Första skrivning och fler blir det från Malta!

Hej Sverige.

Just nu sitter jag vid poolkanten och ja klockan är lite över åtta på kvällen, men folk badar ännu och solen har gott ner men det är fortfarande varmt och speciellt i vattnet. Ja, jag trivs verkligen. Men mycket är inte som jag tänk mig. Allt är faktiskt precis tvärtom, men jag har börjat vänja mig. Jag hade föreställt mig något helt annat än det jag kom till. Malta är fattigt och skolan lika så, men den är frukansvärt mysig med lite grekisk stil, eller hur jag ska förklara det Det kommer bilder senare så ja då kan ni överväga själva. Dock är poolen stor men rummen var så äkliga när vi kom, jätte mysiga men ostädat. Men idag blev det städat och nu kan jag till och med tänka mig att äta i köket och kissa på toaletten. Men som sagt man vänjer sig. Jag och Erika delar rum i en lägenhet med två andra spanska tjejer och en hollensk grabb. Jätte trevliga och vi umgås en hel del. Så folket är det inget fel på, även om det folket som bor i Malta är ett otrevligt folk faktiskt. Dock inget som stör mig!

I vilket fall som helst först hade vi problem med planet som inte ville starta så vi fick byta, sen när vi väl kom till skolan i måndags, så kom vi i fel klass. Så har bytat idag till en intensiv klass där vi går i skolan 10 h mer per vecka. Jag vill ju trotts allt lära mig så mycket som möjligt, så jag går från 9-14.30 alldes perfekt lagom jag får säga min ensak. Min lärare är hyffast svår att förstå, men det går bättre och bättre. I vår klass är vi bara 8 elever och vi skrattar mycket, inga läxor och på kvällarna är det fest och bad. Solen skiner på dagarna och det har varit nästan upp till 30 grader varmt. Dock regna det lite igår, men de va skönt. Ja jag får förklara allt mer med tiden, men just nu ska jag passa på att prata med folket på msn där hemma, saknar alla så jag håller på att dö. Åh min älskade Duff! Familj och vänner.

Ikväll är det fest så snart dax för en dusch och lite snygga kläder, kanske en guldig klänning skulle sitta fint och ett par höga klackar. Från mig till er alla, jag somnar med er i mina tankar var natt. <3

Bye from Malta / N.F


Utposten är det ultimata utestället!

Igår blev det Utposten i helsingborg med Emma, Sarah & Olivia. Så sjukt jävla trevligt var det! Det fick mig på topp igen, träffa vänner, umgås och en härlig förfest med mycket minnen. Utposten är verkligen ett ställe att rekomendera, det är både en skön stämning, roligt folk och dom serverar Jordgubb/lime cider, som är fett nice. Jag diggar det starkt.

Och när det inte kunde bli bättre så sitter Linda Sakramento Alm framför mig, som näst in till varit som en syster för mig under hela min uppväxt, tills den dagen hon stack för typ 7-8 år sen och inte träffat henne sen dess. Och igår bara satt hon där, det var en härlig känsla att få krama om henne och få se hur hon gått från att vara min Linda till att vara en människa som jag har tusen minnen, en uppväxt, en bakgrund tillsammans med.

Träffade Bob på väg till taxin också, han är hel skön. Därtill fråga hans vänner vem jag var och svaret från honom blev: Det är min pojkväns flickvän .. Haha, det var mer än jag visste. Dock ångra han sig hyffast fort även om han nog gärna skulle vilja vara Andys pojkvän för en dag eller två ;)

Inte nog med det, innan jag hann in i taxin, stötte jag på ytterligare än typ som började prata med mig, jag kan inte minnas att jag någonsin sett honom tidigare. Dock visste han en hel del om mig! CHOCKADE MIG TOTALT.
- Hej, är det inte du som är Nina?
- Nina från Ekeby va?
- Som bor i stora blåa huset som var en affär innan?
Hur vet du allt det? Dessutom fick jag inte ens veta vem grabben var, för sen var jag tvungen att ta taxin och dom skulle vidare på efterfest och detta kommer jag grubbla på hur länge som helst, vem var han och hur visste han det?

Aja, inatt sticker jag till Malta. Och ja nu kan jag tycka att det ska bli riktigt kul :) Hoppas verkligen på en lyckad resa och mycket kunskap att komma hem med i fikan. Ja, allt är packat och ikväll kommer mina älskade vänner, världs mysigt att få umgås med dom bästa hela kvällen lång.

Ps. Datan följer med ner till Malta så hoppas vi hörs på msn och att jag hinner uppdatera min blogg där nere. Dock har jag inte köpt någon ny kamera ännu sen den andra gick sönder, men hoppas jag får låna syrrans, så att bilder kan komma upp under resans gång! Ha det skönt i höstvädret folket. Jag drar till sol och bad..

/ Nina och all lyckas leende därtill!


Ibland blir man lagom depp, sen inser man.



laugh when you can,
apologize when you should,
and don't let go of what you can't change.
kiss slowly, play hard,
forgive quickly, take chances,
give everything, and have
NO regrets.
life is to short to be
anything but happy!


Och om du inte saknar mig så har du dina skäl.

På andra sidan jorden, på andra sidan stan. Finns ingenting att göra, jag har sovit hela dan. För mycket tid att tänka på allt jag ser hos dig. Jag vet att det går över men det är lika svårt för mig.

Här finns så mycket vackert som jag inte kan se. Jag drar mig sakta undan och solen följer med. Jag vet vad jag behöver och jag stannar där jag är. Det regnade idag och det finns en mening med det.

Har du en famn för mig. Var du än befinner dig. Har du en famn för mig?

Jag tror att jag har valt nått som inte gör dig väl. Och om du inte saknar mig så har du dina skäl.. Men älskling flyg till mig, jag vill att du ska se. Att det regnade idag och tackar dig för det.

Har du en famn för mig. Var du än befinner dig. Har du en famn för mig?
Överallt på jorden finns människor som vet . Att regnet alltid faller i tid och evighet.


Resfeber så jag håller på att dö, nu vill jag verkligen inte.
Mår skit dåligt och jag försöker dölja det. Men jag fixar det inte ..
Jag erkänner! Hej jag mår skit.

Och allt vi sagt.. Det var väl bara nåt som vi sa, som vi sa för att det lät så bra. / N.F

Inte mera sockervadd och inte mera lala, släng hit en morot till mig!

Jag vet jag vet jag vet, jag borde göra ve min blogg! Och det kommer, den är tråkig och inte speciellt inspererande att klicka in på. Men vafan, jag suger på det och det blir inte snyggt alls. Någon som är frivillig snart?

Träning tidigt imorse & det var mer än efterlängtat. Inte ens tagit tag i träningen detta året, men nu jäklar i det kommer det igång igen. Spining klockan 7 på morgonen låter dock kanske inte så lockande alltid, men så ligger det till. Om inget annat tog jag och Linda Pålsjö idag en hel timme. Mysigt, att komma hem sen och äta god frukost efter en flitig morgon. Och igår blev det resturang och jätte god middag, tack tack tack för en super mysig kväll. Efter träningen idag stack jag och Tilda till väla och växla pengar, påminns man om att man snart flyger då eller..? Varför har jag blivit så anti? Varför vill jag inte åka någonstans, kanske för att jag inte är klar med allt här hemma som gör att jag känner mig redo att bara fly en månad eller så kanske jag behöver komma bort, det är iaf så jag försöker tänka. Resten av dagen har jag bara sovit bort, rätt skönt med tanke på att semestern är slut och det är jobb imorgon igen. Fast jag älskar jobbet och det får mig på andra tankar.

Men annars är allt bra väl och snart drar det sig mot en tidigt säng och kanske en och annan promenad med Duff, dock regnar det fett mycket och det är mindre kul att ut och gå då. FÖRRESTEN MIN MOBIL ÄR ÄNNU MER SJUK ÄN NÅGONSIN, hög feber och dör 24 timmar om dygnet. Snart är det slut på hans tid! NY MOBIL TILL HELGEN, pallar inte trycket längre att aldrig bli nådd eller kunna nå någon, eller behöva skriva ett sms 638 ggr för att den ska dö ett antal ggr först eller låter knapparna sluta funka! Haha, lagom lack man blir :)

En sista tanke..
Hur kan någon människa göra någon annan så glad genom att bara finnas?
Det räcker tydligen med bara din existens.

Wioho & god natt.
Jag förblir en, Nina Ekdahl -.-


Malta, det lär bli lyckat!

Släng hit en gnutta livsork.

Veckan går så snabbt, SAKTA NER. Jag vill inte åka riktigt än till Malta. Redan tisdag, snart lördag natt och då går båten mot köpenhamn. Men veckan har ändå börjat bra, men tanke på allt.

Grattis Sofie till ditt efterlängtade körkort! Såg bara när hon kom utspringandes från vägverket igår med lappen i handen och då kunde inte heller mina ben stå stilla och det var så sjukt härligt för hennes skull. Sen fick hon köra min bil hem efter hon ringt alla samtal och berättat för omvärlden. Körde till Kingelstad hämta Kim och Ekman, sen blev det malmö för att köpa ljud som hördes genom stans gator senare på kvällen när vi hämtade Åhman och därefter besökte Tosse, sen Jenny och sist Micke. Mycket lyckad dag.

Idag hoppas jag få träffa Linda & kanske till och med min Anthalya, alltså er två. Jag håller på att sprängas i bitar, men ni håller ihop mig. För visst jag orkar, men det är som jag inte tar tag i saker och ting, som jag bara låter allt hitta sitt eget sätt att slösa sig på. Men jag har varit svag den sista tiden över lag. Jag säger inte ens ifrån och det kommer straffa sig.. men jag har tagit för mycket, min kropp är slut på krafter och jag vet inte var jag ska hämta nya. Var är den starka Nina? Den som inte lät sig köras över. Jag är vilse i mig själv och jag märker hur jag lider av min svaghet och det utnyttjas!

Kockan rullar, ta tag i dagen? :)
Puss folket!


Hösten ger håll-mig-nära-&-släpp-mig-aldrig-känsla.



Jag vilar under himmelen i höst på min planet.
Jag sjunger för mig själv, fastän jag vet att sånt kan kallas ensamhet.

Hösten tränger sig på och gör mig medveten om att sommarens sista stranddagar är över. Men ändå känns ingen saknad alls från min sida, tvärtom hösten får mig att längta efter mysiga hemma kvällar och långa filmer..

Fredagen bestod av tjejkväll hemma hos mig med lite god mat och mycket mys. Senare på kvällen tog vi bilen och drog in till stan där vi hade mer än trevligt tillsammans. För det är en skön känsla när bilen spelar hög musik och om man bortser från högtalarnas ljud så hörs enbart klingande skratt. & jag minns inte varför, men jag försöker fortfarande skratta. Vi var även borta och besökte Niklas & Dannes frima fest den kvällen, lagom dragna hela högen var, haha. På lördags morgonen drog vi till väla & ikea och på kvällen blev det middag hos Långberg och sen vidare på förfest hos Hili. As trevligt! Dock var utgången snabbt över, haha. Då alla var lagom onyktra för att åka hem redan vid 12 tiden. Mamma var snäll nog att hämta mig och resten av natten kollade jag och syster på film efter film. Ska jag vara riktigt ärlig, det var så mysigt och bara få komma hem. Har jag gått och blivit lam? Ingen party-höjare längre..


Malta om exakt en vecka idag. Suck! 
Låt söndagar avgå.. Det är den dagen på veckan då det händer minst i mitt liv.

Det enda jag vill är att få vara där du är ..
Tjarrå, n.f.

Ps. Skratta är det bästa som finns! Tänk om jag kunde få alla att le vad glad jag hade varit.


Det saknas vetenskap om din tysthet.

Hon viskar med mjuka andetag mot din knottriga hud, stryker med sina fingertoppar längs din rygg. Hon försöker säga något, men hudens rysningar ger henne alla svar hon förväntar sig. Som hon förtjänar. 

Ditt bultande hjärta försöker förtvivlat att plåstra om alla känslor av rädsla. Försöker tränga undan, hon vill hjälpa dig att andas. I samma ögonblick som hon snuddar sina läppar vid dina, fylls du av en värme som sätter omvärlden i skymundan. I samma bråkdel av en sekund låser du in all oro, alla sömnlösa nätter och tårar i kudden. Du vet att de kommer tillbaka. Alla gånger du fått svårt att andas, känt sig vilse och famlat i mörker. Men hennes mjuka läppar frigör dig från orons bojor. Fyller dig med mod.

- Lämnar dig aldrig, viskar hon hest.
Hoppas det är mig du behöver.

Storblommig tapet och lite färg här och där.

Hej jag mår bra!

Min lägenhet är på god väg att bli riktigt snygg. Dock var tanken att ha beiget i hallen, vilket fägren också hette när jag köpte den, men nu ser den mer ut som någon slags lila-grå typ. Aja, den är helt okej, menvafan beiget hade varít så hundra. Idag ska storarummet målas och tapeteras. Får väl slänga in en bild sen, hehe.. nu ser det ju mest ut som, "en vägg här och där med skit fula tapeter" :)

Ja, allt kommer gå i natur fäger och sovrummet får en ljusgrön färg med storblommig tapet som fond. Jag vill ha värme i mitt hem och då blir det även mycket brunt och eftersom min lägenhet inte är speciellt liten, blir det en del mörka färger. Annars kommer jag sakna den mysiga känslan.

Men vad som, så hade jag aldrig orkat göra allt detta själv, så egntligen är det bara att tacka som fan till dom bästa :D Linda, Niklas och Martin, dreamteam!

På tal om dreamteam, det blir Malta med Erika och det är gläjde som fan. Andreas befinner sig i Italien och vad kan man mer än vara avis på den värmen, haha. Hoppas han har det underbart och myser ordentligen. Han behöver verkligen det efter denna sommaren. Nä, nu ska det shoppas & sen jobbas :*

RSS 2.0